Armstrong bevestigt: doping al rond 21-jarige leeftijd

18 mei 2020 20:45:16

NEW YORK (ANP) - Oud-wielrenner Lance Armstrong (48) heeft bevestigd dat hij al in het begin van zijn loopbaan verboden middelen tot zich nam. "Ik ga er nu niet meer om liegen. Ik ga je mijn waarheid vertellen. Ik was waarschijnlijk 21 jaar", antwoordde de gevallen Amerikaan op de vraag wanneer hij voor de eerste keer doping gebruikte.

Armstrong doet deze uitspraken in een nieuwe, tweedelige documentaire die door ESPN nog deze maand wordt uitgezonden. Cycling Weekly komt met de eerste citaten uit de vier uur lange reportage over de levenslang geschorste Texaan.

De bekentenis van Armstrong vormt eens te meer het bewijs dat hij in 1993 al niet meer schoon was toen hij in Oslo de wereldtitel op de weg veroverde. Later won hij onder meer zeven keer de Tour de France. Hij heeft onder meer die titels moeten inleveren, nadat hij begin 2013 op televisie bij Oprah Winfrey ronduit toegaf dat hij op grote schaal doping had gebruikt in zijn wielercarrière.

De Amerikaanse auteur Juliet Macur maakte in haar boek 'De Leugens van Lance' in 2014 al melding van het dopinggebruik bij Armstrong als jonge prof. Hij zou zelfs op 20-jarige leeftijd bij de Spelen van 1992 in Barcelona al verboden middelen hebben genomen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2020