Ajax zonder geblesseerde Blind tegen Young Boys (2)

10 maart 2021 12:29:04

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht

AMSTERDAM (ANP) - Daley Blind mist donderdag het thuisduel van Ajax met Young Boys in achtste finales van de Europa League. De linksbenige international heeft nog te veel last van een knieblessure, die hij vorige week in het bekerduel met sc Heerenveen opliep. "Het is niet ernstig, maar we willen geen risico met hem nemen", zei trainer Erik ten Hag.

Achter de naam van Brian Brobbey staat nog een vraagteken. "We bekijken op het laatste moment of hij erbij kan zijn", stelde de trainer van Ajax die Noussair Mazraoui (oogblessure), André Onana (dopingschorsing) en Sébastien Haller (niet speelgerechtigd) moet missen. "Het heeft geen zin om te praten over spelers die er niet bij zijn. We kunnen nog steeds een goed elftal opstellen."

Ten Hag erkende dat het logisch is dat Dusan Tadic als spits start, met de Brazilianen David Neres en Antony op de flanken. Hij wilde niet vertellen of hij Edson Álvarez als middenvelder of centrale verdediger nodig heeft tegen de kampioen van de laatste drie jaar in Zwitserland.

Spits Jean-Pierre Nsame keert terug bij Young Boys, na een schorsing. De soevereine koploper van Zwitserland moet wel David von Ballmoos missen. De doelman liep zaterdag een hersenschudding op tijdens het competitieduel met Vaduz.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Timber, Martínez en Tagliafico; Ávarez, Klaassen en Gravenberch; Antony, Tadic en Neres.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021