Politie valt hotel wielerploeg Poels in voor dopingonderzoek (3)

15 juli 2021 10:49:45

N i e u w bericht, vervangt: Inval van Franse politie in hotel wielerploeg Poels

PAU (ANP) - De Franse politie heeft in het kader van een onderzoek naar doping een inval gedaan in het hotel in Pau waar wielrenner Wout Poels en zijn teamgenoten van Bahrain Victorious verbleven. Volgens justitie gaat het om een vooronderzoek gericht op een specifieke renner, van wie de naam niet werd genoemd.

"Het gaat om het verkrijgen, transporteren, bezitten en importeren van een verboden middel of een verboden gebruiksmethode door een renner die daar geen medisch voorschrift voor heeft", aldus de openbaar aanklager in Marseille.

Bahrain Victorious kreeg woensdagavond na de zeventiende etappe in de Tour de France bezoek van agenten in hun hotel in de Franse stad Pau. De agenten doorzochten de hotelkamers van de renners en ook de teambus. Gegevens van de trainingen van de renners werden in beslag genomen.

"Het was niets speciaals. Ze hebben om trainingsgegevens van de renners gevraagd, de bus gecheckt en dat was het", aldus teammanager Milan Erzen tegen Cyclingnews. "Ze hebben de renners een uur gestoord en zeiden uiteindelijk 'bedankt'. Ze hebben niet verteld wat de reden van hun bezoek was. Dat gaan we vandaag via onze advocaten achterhalen."

Volgens ploegleider Vladimir Miholjevic hadden de agenten geen officiële papieren bij zich om aan te tonen dat ze het hotel mochten doorzoeken. "Toch hebben we aan alle verzoeken voldaan. We houden ons aan alle regels en werken altijd op een professionele manier samen. Dit hele proces had wel invloed op het herstel van onze renners en de planning van het eten."

Poels is de leider van het bergklassement in de Tour. De 33-jarige Limburger, die al een paar dagen in de bolletjestrui rijdt, heeft in het klassement 11 punten voorsprong op geletruidrager Tadej Pogacar.

De achttiende etappe van de Tour gaat door de Pyreneeën, van Pau naar Luz Ardiden. De renners moeten twee bergjes van de vierde categorie over en twee bergen van de buitencategorie. De aankomst is bergop.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021