Geschrokken Poels na politie-inval op jacht naar bergpunten Tour

15 juli 2021 14:31:51

PAU (ANP) - Wielrenner Wout Poels heeft geen idee waar de politie-inval in het hotel van zijn ploeg Bahrain Victorious in Pau voor bedoeld was. "De politie kwam van alles controleren, bij iedereen. Ik heb gewoon rustig meegewerkt, maar het was wel schrikken ja", zei Poels bij de NOS.

Na de zeventiende etappe in de Tour de France zagen Poels en zijn teamgenoten bij aankomst in Pau heel wat politieauto's staan bij hun hotel. "Dat was natuurlijk niets niks. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, het was wel een bijzondere ervaring", aldus de 33-jarige Limburger. "Het verstoorde wel onze avond. We konden ons pas iets later laten masseren en gaan eten. Maar ik moet nu gewoon de knop omzetten, want dit kan een van de belangrijkste dagen uit mijn wielercarrière zijn", aldus Poels, die in de laatste Pyreneeënrit de leiding in het bergklassement verdedigt. "Daar gaan we voor vechten."

De Franse justitie maakte bekend dat de doorzoeking van het hotel en de teambus in het kader van een dopingonderzoek was. Volgens Matej Mohoric, ploeggenoot van Poels, heeft Bahrain Victorious niets te verbergen. "En natuurlijk hebben ze niets gevonden, want wij hebben niets te verbergen. Ik vind het nog altijd een beetje vreemd dat ze anno 2021 nog altijd geloven dat we iets illegaal doen." De Sloveen zei dat sommige renners zelfs hun telefoon moesten inleveren. "Ze doorzochten ook alle telefoons van de renners, de persoonlijke berichten. Ze namen enkele telefoons en computers van renners mee."

Van een gezamenlijke maaltijd kwam na de inval niets meer terecht. "We hebben gewoon op onze kamer gegeten, wat snacks, meer niet", aldus Mohoric. "En we hebben ook geen massage gehad. Wat kan je eraan doen? Het is de Tour de France. We zijn vastberadener dan ooit om ons vandaag te tonen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021