Ajax wint dankzij Haller opnieuw in Champions League

24 november 2021 20:43:46

ISTANBUL (ANP) - Ajax heeft ook de vijfde wedstrijd van dit seizoen in de groepsfase van de Champions League gewonnen. De formatie van trainer Erik ten Hag was in Istanbul te sterk voor Besiktas (1-2), niet in het minst dankzij twee doelpunten van Sébastien Haller. De Amsterdammers waren al zeker van de achtste finales en mogen zich nu ook officieel groepswinnaar noemen.

Na 22 minuten kwam Besiktas op voorsprong, door een benutte strafschop van de Algerijn Rachid Ghezzal. Het buitenkansje was, mede op advies van de VAR, toegekend na hands van Noussair Mazraoui.

Haller maakte vlak na rust gelijk. De topschutter, invaller deze keer, deed dat na voorbereidend werk van de Argentijnen Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico.

De Fransman maakte ook de 1-2, zijn negende alweer dit seizoen in het toernooi. Nu schoot hij raak na een door Martínez verlengde vrije trap van Dusan Tadic.

Bij Ajax stond André Onana voor de eerste keer in het doel na een langdurige schorsing wegens doping. Vergeleken met de laatste wedstrijden had coach Erik ten Hag maar liefst zes andere spelers in het basiselftal gezet.