Haller met Ivoorkust dicht bij groepswinst in WK-kwalificatie

13 november 2021 22:06:33

COTONOU (ANP) - Ajacied Sébastien Haller heeft met Ivoorkust de eindzege in groep D van de WK-kwalificatie in de Afrikaanse zone voor het grijpen. De voorlaatste poulewedstrijd tegen hekkensluiter Mozambique leverde in Cotonou in Benin een ruime overwinning op: 3-0.

Max Gradel maakte in de 10e minuut het openingsdoelpunt. Maxwel Cornet verdubbelde na een uur de marge. Aanvaller Haller werd in de 86e minuut gewisseld. Daarna bepaalde Jean Michaël Seri de eindstand op 3-0. PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré ontbrak in de selectie van Ivoorkust.

Eerder op de dag won Kameroen in dezelfde groep met 4-0 van Malawi. In dat duel maakte Ajax-doelman André Onana zijn rentree na een absentie van ruim negen maanden vanwege een dopingstraf. Zijn schorsing liep op donderdag 4 november af. Vorig weekend keerde Onana al terug in de wedstrijdselectie van Ajax, maar hij kwam in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0) niet in actie.

In de stand van poule D is Ivoorkust nog steeds koploper, nu met 13 punten. Kameroen volgt met 12 punten. Beide landen treffen elkaar dinsdag in de laatste groepswedstrijd. Ivoorkust heeft aan een gelijkspel voldoende om de volgende ronde te halen.

Sparta-doelman Maduka Okoye won met Nigeria van Liberia: 0-2. Victor Osimhen en Ahmed Musa (ex-VVV-Venlo) kwamen uit een strafschop tot scoren. Nigeria leidt in poule C met 12 punten, gevolgd door Kaapverdië met 10. Beide landen spelen dinsdag tegen elkaar in de laatste groepswedstrijd. Nigeria heeft ook aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de volgende kwalificatieronde.