Ajax blijft maar winnen in Champions League

24 november 2021 20:49:59

ISTANBUL (ANP) - Ajax blijft maar winnen in de Champions League. Bij Besiktas deed de formatie van coach Erik ten Hag dat met 1-2, waarmee de welhaast ongekende reeks werd voortgezet. De ingevallen Sébastien Haller maakte in Turkije de doelpunten voor Ajax, dat zich nu ook officieel groepswinnaar mag noemen. De Amsterdammers waren al zeker van een plek in de achtste finales.

Na 22 minuten kwam Besiktas nog wel op voorsprong, door een benutte strafschop van de Algerijn Rachid Ghezzal. Het buitenkansje was, mede op advies van de VAR, toegekend na hands van verdediger Noussair Mazraoui.

Ajax antwoordde snel met pogingen van Dusan Tadic en Mohamed Daramy, maar beiden zagen hun inzet gekeerd door doelman Mert Günok. Aan de andere kant keerde André Onana bekwaam een schot van Cyle Larin.

Onana stond in het doel bij de Amsterdammers, voor de eerste keer sinds zijn schorsing wegens doping is afgelopen. Vermoedelijk voor even, aangezien Ten Hag vooraf aangaf dat eerste keus Remko Pasveer "op dit moment" de beste keeper van Nederland is.

Zes spelers die de laatste weken niet of minder aan bod komen, stonden in de basis bij Ajax. Naast Onana en Daramy waren dat Nicolás Tagliafico, Perr Schuurs, David Neres en Davy Klaassen. Sommige verandering waren noodgedwongen, aldus Ten Hag. Zo was Antony niet fit genoeg. De Braziliaan zat ook niet op de bank. Edson Álvarez was geschorst.

Haller, meteen na rust ingezet, maakte kort na de hervatting gelijk. De topschutter deed dat na voorbereidend werk van de Argentijnen Lisandro Martínez en Tagliafico. De Fransman maakte ook de 1-2. Hij schoot raak na een door Martínez verlengde vrije trap van Dusan Tadic. Het was alweer zijn negende doelpunt dit seizoen in het toernooi.