Ajax bewaart slechts één erg mooie herinnering aan Internazionale

13 december 2021 13:32:33

MILAAN (ANP) - Ajax bewaart slechts één heel mooie herinnering aan Internazionale, de komende tegenstander in de achtste finales van de Champions League. Twee treffers van Johan Cruijff volstonden op 31 mei 1972 tijdens de finale in de Rotterdamse Kuip tegen de Italiaanse club voor winst van de Europa Cup 1 (2-0).

Ajax trof Inter vervolgens nog tweemaal in de Champions League, de opvolger van de Europa Cup 1. De blauw-zwarte formatie uit Milaan won in het seizoen 2002-2003 beide groepsduels (1-0 en 1-2) en schakelde de recordkampioen van Nederland in het seizoen 2005-2006 uit in de achtste finales (2-2 en 1-0).

Inter is de regerend kampioen en huidige koploper van de Serie A. De club lijkt het vertrek van spits Romelu Lukaku, voor 115 miljoen euro naar Chelsea, goed te hebben opgevangen. Lautaro Martínez is de nieuwe topscorer van het elftal van trainer Simone Inzaghi, een jongere broer van oud-profvoetballer Filippo Inzaghi. De Argentijn scoorde dit seizoen al tien keer in de Serie A.

Ajax tegen Inter betekent waarschijnlijk een nieuwe confrontatie tussen Dusan Tadic en Denzel Dumfries. Beide spelers moesten op 28 februari van dit jaar in de slotfase van het duel tussen PSV en Ajax (1-1) door ploeggenoten uit elkaar worden gehouden. Dumfries zei "pussy" tegen Tadic, vlak voordat de Serviër een strafschop benutte. De temperamentvolle aanvoerder van Ajax was daar niet van gediend en ging emotioneel verhaal halen. Dumfries verliet PSV afgelopen zomer voor zo'n 15 miljoen voor Inter.

Stefan van Vrij is de tweede Nederlander in de selectie van Internazionale, dat hem in 2018 overnam van Lazio. De Vrij werd vorig jaar gekozen tot beste verdediger van de Serie A en gaat goed om met Daley Blind. Beide verdedigers vierden wel eens samen vakantie. Christian Eriksen, oud-middenvelder van Ajax, staat ook nog onder contract bij Inter. De Deen wisselt in de winterstop mogelijk van club omdat profvoetballers in Italië niet met een defibrillator mogen voetballen. Eriksen draagt zo'n inwendig kastje nadat hij afgelopen zomer op het EK een hartstilstand had gekregen.

Voor André Onana betekenen de duels in de achtste finales wellicht een kennismaking met zijn nieuwe club. Van de tweede doelman van Ajax wordt al maanden beweerd dat hij een voorcontract heeft getekend bij Inter, dat hem komende zomer transfervrij kan overnemen. Onana, terug van een dopingschorsing, ontkent dat.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021