Voorzitter Coe ziet einde schorsing Russische atletiek naderen

16 december 2021 14:44:42

MONTE CARLO (ANP) - Voorzitter Sebastian Coe van de wereldatletiekbond World Athletics denkt dat de schorsing van Rusland volgend jaar misschien kan worden opgeheven. "We gaan de goede kant op", zei hij tijdens een gesprek met internationale media. "We naderen het einde."

Rusland is door World Athletics sinds november 2015 geschorst wegens een dopingschandaal. Halverwege november werd de schorsing voor het laatst verlengd, omdat de Russische atletiekbond nog niet aan alle voorwaarden voor een terugkeer tot volwaardig lid had voldaan.

Komend jaar zijn de wereldkampioenschappen atletiek in de Amerikaanse stad Eugene (juli) en de Europese kampioenschappen in München (augustus). Coe vertelde verder dat hij de atletiek wil moderniseren. "We moeten innoveren als we interessant willen blijven voor jongeren. Verouderde regels moeten worden herzien of geschrapt."

Mogelijk krijgt de cross (veldlopen) een olympische status. "We hebben daar al over gesproken met de organisatoren van de Spelen van 2024 in Parijs", zei Coe. "Ook voor de Spelen van 2028 in Los Angeles staat de deur open."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2021