Britten raken olympisch zilver 4x100 kwijt door doping Ujah

18 februari 2022 18:15:39

LAUSANNE (ANP) - De Britse atleten op de 4x100 meter estafette moeten hun zilveren medaille van de Olympische Spelen in Tokio inleveren. Dat heeft het internationaal sporttribunaal CAS bepaald na het bevestigen dat een van de vier sprinters zich heeft bezondigd aan doping. Chijindu Ujah testte na de olympische estafetterace positief op verboden spierversterkende middelen.

Italië pakte in Tokio het goud. De sprinters van Canada wonnen het brons. Zij krijgen naar verwachting nu het zilver en het Chinese kwartet zal dan alsnog het brons krijgen. Zharnel Hughes, Nethaneel Mitchell-Blake en Richard Kilty waren de andere drie lopers in het Britse estafettekwartet.

Ujah was berouwvol. Hij beweert onbewust een vervuild supplement te hebben genomen tijdens de Spelen en dat zou de positieve dopingtest hebben veroorzaakt. "Ik aanvaard deze beslissing met verdriet en wil graag mijn verontschuldigingen aan mijn teamgenoten aanbieden. Het spijt met dat zij door deze zaak de medailles kwijtraken waar ze lang en hard voor hebben getraind en die ze echt verdienden."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022