Pechstein sluit deelname aan negende Winterspelen niet uit

20 februari 2022 10:51:45

BEIJING (ANP/DPA) - Komende dinsdag viert ze haar 50e verjaardag, maar de Duitse schaatsster Claudia Pechstein zegt nog geen 'nee' tegen deelname aan de Winterspelen van 2026 in Milaan. De Duitse debuteerde in 1992 op de Spelen van Albertville en was er dit keer in Beijing voor de achtste keer bij. "Ik sluit niets uit, ik zit al dertig jaar op olympisch niveau. Ik ben daar trots op", antwoordde Pechstein op de vraag of ze doorgaat met schaatsen.

De vijfvoudig olympisch kampioene en winnares van in totaal negen medailles op de Spelen eindigde zaterdag als negende op de massastart. Ze was met die prestatie slechts een van de twee Duitsers met een top 10-plaats bij het schaatsen op deze Spelen. Eerder op deze Spelen werd ze laatste op de door Irene Schouten gewonnen 3000 meter.

Met haar achtste deelname aan de Spelen is Pechstein nu recordhouder bij de vrouwen. Ze miste de Spelen van 2010 vanwege een dopingschorsing. De Japanse skispringer Noriaki Kasai deed ook acht keer mee aan de Winterspelen.

Nog voor de slotceremonie in Beijing vertrok de Duitse vlaggendrager van de openingsceremonie naar Duitsland, om op tijd thuis te zijn voor haar verjaardag. Het seizoen van Pechstein is nog niet voorbij. Tijdens de wereldbekerfinale op 12 en 13 maart in Heerenveen komt ze weer in actie op het ijs.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022