Afrikaanse bondsarts overlijdt tijdens geweld na Nigeria-Ghana (2)

30 maart 2022 14:44:53

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

ABUJA (ANP) - Een arts van de Afrikaanse voetbalbond CAF is overleden tijdens het geweld dat dinsdagavond uitbrak na de wedstrijd tussen Nigeria en Ghana (1-1). De Zambiaan Joseph Kabungo was aanwezig bij het WK-kwalificatieduel als dopingofficial.

De 1-1 betekende dat Ghana zich plaatste voor het WK in Qatar later dit jaar. Woedende Nigeriaanse fans bestormden het veld na afloop van de wedstrijd in Abuja. Er werden vernielingen aangericht en in het gedrang zou de arts zijn omgekomen.

De voetbalbond van Zambia bevestigde het overlijden van Kabungo, maar kon nog geen details geven over de doodsoorzaak. "We zullen wachten op de rapporten van de CAF en de FIFA over wat er precies is gebeurd", luidde een verklaring.

De Nigeriaanse bond ontkende dat Kabungo was aangevallen in de menigte rellende supporters. Hij is volgens secretaris-generaal Mohammed Sanusi vermoedelijk overleden aan een hartaanval. "Hij stond op het punt een dopingcontrole af te nemen bij een speler, toen hij snakkend naar adem in de buurt van de kleedkamers van het Ghanese team ineenzakte. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022