Doelman Onana lijkt basisplaats bij Ajax kwijt (2)

14 april 2022 19:14:37

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

AMSTERDAM (ANP) - Doelman André Onana lijkt zijn basisplaats kwijt bij Ajax. Hij moet zondag waarschijnlijk plaatsmaken voor Maarten Stekelenburg tijdens de bekerfinale tegen PSV.

De zaakwaarnemer van Onana wil het nieuws van De Telegraaf niet bevestigen. "Het zou kunnen, dat is mogelijk", laat hij in een korte reactie weten. Trainer Erik ten Hag geeft vrijdag een persconferentie waarin hij zijn plannen voor de finale in De Kuip zal toelichten.

Onana keerde dit jaar terug onder de lat bij Ajax omdat Remko Pasveer een vinger brak tijdens het uitduel met Benfica in de Champions League. De keeper uit Kameroen haalde de afgelopen weken niet het niveau van voor zijn dopingschorsing. Hij ging afgelopen zondag in de fout bij de 0-1 van Sparta Rotterdam in de Johan Cruijff ArenA.

Onana heeft zijn krediet verspeeld bij veel supporters van Ajax omdat hij aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt. Veel fans vinden dat niet netjes omdat Ajax hem ook heeft gesteund tijdens zijn dopingschorsing. Onana liet na het duel met Sparta weten dat het hem niet interesseert hoe de supporters van zijn club uit Amsterdam over hem denken. Hij sloot ook later aan bij zijn ploeggenoten die na het duel de fanatieke supporters van de F-Side bedankten.

Supportersvereniging AFCA vroeg de directie van Ajax in een brief om opheldering over de uitspraken van Onana over de fans van Ajax. Zij willen Onana niet meer terugzien onder de lat. Ten Hag zal zijn oren niet laten hangen naar de meest fanatieke fans van Ajax. Maar hij lijkt nu wel te hebben besloten dat het beter is om zonder Onana te voetballen. De coach zei rond het duel met Sparta wel dat Stekelenburg niet helemaal wedstrijdfit was.

De 39-jarige Stekelenburg liet zich oktober vorig jaar opereren, na aanhoudende klachten rond zijn heup. Hij verwachtte toen dit seizoen niet meer in actie te zullen komen. Stekelenburg maakte afgelopen zondag zijn rentree in de selectie van Ajax.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022