Complete technische staf Nigeria weg na missen WK voetbal

31 maart 2022 15:06:43

ABUJA (ANP) - De Nigeriaanse voetbalbond (NNF) heeft de complete coachstaf van de nationale ploeg ontslagen. Dat gebeurde na de verrassende uitschakeling voor het WK voetbal door Ghana. Technisch directeur Augustine Eguavoen stapte zelf op.

Ghana had dinsdag in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja genoeg aan een 1-1-gelijkspel, nadat het eerste duel in 0-0 was geëindigd. Boze fans bestormden na afloop het veld. Een Zambiaanse dopingofficial overleed daarbij, vermoedelijk aan de gevolgen van een hartaanval. Nigeria was sinds 1994 zes van de zeven keer aanwezig op een WK.

"Technisch adviseur Augustine Eguavoen heeft zijn positie per direct opgegeven", meldde de bond donderdag. "De NNF heeft daarnaast de samenwerking met de volledige technische staf van het team beëindigd. Er zullen nieuwe mensen worden benoemd na een grondige evaluatie om de 'Super Eagles' nieuw leven in te blazen en om toekomstige uitdagingen op gepaste wijze aan te gaan."

De voormalig internationals Emmanuel Amuneke, Joseph Yobo en Salisu Yusuf waren vorige maand aangesteld om de ploeg te coachen. Hun werden contracten voor tweeënhalf jaar beloofd, maar daarvan is geen sprake meer.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022