Astana heft schorsing Colombiaanse wielrenner López alweer op

1 augustus 2022 08:23:25

ASTANA (ANP) - Wielerploeg Astana heeft de schorsing van de Colombiaanse renner Miguel Ángel López alweer opgeheven. Ruim een week geleden besloot Astana om de 28-jarige klimmer voorlopig te schorsen, omdat zijn naam werd genoemd in een dopingzaak. López werd verhoord door de Spaanse politie over zijn relatie met de controversiële dokter Marco Maynar, naar wie een onderzoek loopt wegens dopingzaken en witwassen.

Dat gebeurde toen de Colombiaan arriveerde op de luchthaven van Madrid. Hij zou afgelopen week in Spanje meedoen aan twee wedstrijden in de aanloop naar de Vuelta, die op 19 augustus begint in Utrecht. Vanwege zijn schorsing ontbrak López echter.

Astana besloot maandag om die schorsing op te heffen. Volgens de ploeg uit Kazachstan is op basis van de informatie die het heeft gekregen van de Spaanse autoriteiten en de internationale wielerfederatie UCI geen reden om López langer aan de kant te houden. De Colombiaan doet daarom deze week 'gewoon' mee aan de Ronde van Burgos, ter voorbereiding op de Vuelta.

De klimmer, die in 2020 een etappezege boekte in de Tour en vorig jaar zijn derde rit won in de Vuelta, kwam in mei voor het laatst in actie. López moest vanwege een heupblessure al snel afstappen in de Giro.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022