Wielerploeg Astana schorst López wegens mogelijke dopingzaak (2)

22 juli 2022 11:46:41

N i e u w bericht, vervangt: Wielerploeg Astana schorst López wegens mogelijke drugszaak

ASTANA (ANP) - Wielerploeg Astana heeft de Colombiaanse renner Miguel Ángel López voorlopig geschorst. Dat heeft de ploeg gedaan omdat de renner wordt genoemd in een dopingzaak.

"Het nieuws dat gisteravond werd verspreid door de media heeft ons verrast en op dit moment hebben we geen details. We hebben besloten López te schorsen tot het moment dat er meer duidelijkheid is in de zaak", meldt Astana in een verklaring.

De 28-jarige López keerde eind vorig jaar terug bij Astana nadat zijn doorlopende contract bij Movistar was ontbonden. De renner is op dit moment niet actief in de Tour de France.

Volgens Spaanse media zou López donderdagavond zijn verhoord door de Spaanse politie van de Guardia Civil toen hij arriveerde op de luchthaven van Madrid. De renner zou zijn verhoord over zijn relatie met de arts Marco Maynar, naar wie een onderzoek loopt wegens dopingzaken en witwassen.

López zou volgende week starten in de Villafranca-Clásica en in de Ronde van Castilië en León ter voorbereiding op zijn deelname aan de Ronde van Spanje in augustus. Na de schorsing door zijn ploeg Astana is die deelname onzeker. De Colombiaan, die dit voorjaar een rit won in de Ronde van Alpen, moest in mei in de vierde etappe van de Giro d'Italia opgeven wegens heupklachten als gevolg van een val.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2022