Rentree Belgische veldrijder Aerts na dopingschorsing

20 december 2023 12:51:10

BRUSSEL (ANP) - De Belgische veldrijder Toon Aerts gaat na zijn dopingschorsing crossen voor wielerploeg Deschacht-Hens-Maes uit België. De 30-jarige Aerts zit een schorsing uit van twee jaar nadat hij positief was getest op het verboden middel letrozol metaboliet. Vanaf 16 februari mag hij weer koersen.

De veldrijder testte in januari 2022 positief bij een dopingcontrole buiten de wedstrijden om. Hierop verbrak zijn toenmalige ploeg Baloise Trek Lions later dat jaar de samenwerking. Aerts heeft altijd ontkend dat hij letrozol metaboliet bewust zou hebben genomen. Hij beweerde dat een kleine hoeveelheid letrozol in zijn bloed terecht was gekomen door voeding of een gecontamineerd voedingssupplement. Het antidopingtribunaal van wielerunie UCI oordeelde dat Aerts niet heeft kunnen aantonen hoe het verboden middel in zijn lichaam was gekomen en schorste hem voor twee jaar.

Aerts zei woensdag "zeer verheugd" te zijn met de kans die hij krijgt van zijn nieuwe ploeg Deschacht-Hens-Maes. De voormalig Belgisch kampioen heeft een contract getekend voor twee jaar.

"Hopelijk kan ik met mijn staat van dienst en ervaring het team een nieuwe stap laten zetten naar podia en overwinningen op het hoogste niveau. Voor mezelf is het de ideale omgeving om mij weer in het veldritwereldje te gooien en een definitieve streep te trekken onder de voorbije twee jaren", zegt Aerts.

Op 17 februari maakt Aerts zijn rentree in de veldrit van Sint-Niklaas. Daarna volgen Brussel en Oostmalle.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2023