Vanthourenhout wint veldrit Sint-Niklaas, Aerts na schorsing vierde

17 februari 2024 16:13:35

SINT-NIKLAAS (ANP) - De Belg Michael Vanthourenhout heeft in Sint-Niklaas de Waaslandcross gewonnen, een van de laatste veldritten van het seizoen. De regerend Europees kampioen van Pauwels Sauzen-Bingoal reed vrijwel de hele wedstrijd alleen voorop, geholpen door zijn land- en ploeggenoot Eli Iserbyt die de achtervolging ontregelde.

Achter Vanthourenhout finishte Iserbyt als tweede, de Nederlander Lars van der Haar hield de Belg Toon Aerts net van de derde plaats af.

De wedstrijd stond vooral in het teken van de rentree van Aerts. De Belg zat een dopingstraf van twee jaar uit nadat hij positief was getest op het verboden middel letrozol metaboliet. Het kostte hem ook zijn contract bij Baloise Trek-Lions. Aerts heeft altijd ontkend het verboden middel bewust genomen te hebben.

In Sint-Niklaas startte hij, zonder UCI-punten, vanaf de achterste rij. Maar binnen een ronde had hij al een plaatsje in de top 10 gevonden. "Ik ben tevreden, een vierde plek is mooi. Michael was al snel weg, toen ging het om de andere podiumplekken", vertelde Aerts in het flashinterview. "Ik heb ervan genoten, maar het heeft ook zeer gedaan. Maar wat is een uurtje afzien tegen die twee jaar. Ik ben blij dat de kop eraf is. Ik ben de mensen dankbaar die me gesteund hebben."

Zondag volgt nog de laatste wedstrijd om de X2O-Trofee in Brussel. Volgend weekeinde eindigt het seizoen met de Sluitingsprijs Oostmalle.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024