Pogba vecht dopingschorsing aan bij sporttribunaal CAS

29 februari 2024 15:37:26

TURIJN (ANP) - Paul Pogba gaat niet akkoord met de schorsing van vier jaar die hem is opgelegd door het Italiaanse antidopingtribunaal voor doping. De 30-jarige Franse voetballer van Juventus stapt naar sporttribunaal CAS om zijn straf aan te vechten, meldt hij op Instagram.

Pogba is al sinds september voorlopig geschorst nadat hij positief had getest op testosteron, een verboden spierversterkend middel. Dat gebeurde bij een dopingcontrole na afloop van het duel met Udinese, in augustus in het openingsweekeinde van de competitie in de Serie A. In oktober werd die uitslag bevestigd bij de contra-expertise. Pogba was in het door 'Juve' met 3-0 gewonnen duel wisselspeler en kwam niet in het veld.

Op Instagram zegt Pogba nu "nooit willens en wetens" dopingproducten te hebben ingenomen. "Ik ben verdrietig, geschokt en diepbedroefd dat alles wat ik in mijn professionele spelerscarrière heb opgebouwd, van mij is weggenomen", schrijft de wereldkampioen van 2018. "Als professionele atleet zou ik nooit iets doen om mijn prestaties te verbeteren door verboden middelen te gebruiken en ik heb nooit medeatleten en supporters van de teams waarvoor of tegen wie ik heb gespeeld, geminacht of bedrogen."

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024