Vier jaar schorsing voor Franse voetballer Pogba om doping (2)

29 februari 2024 13:10:54

N i e u w bericht, meer informatie na 2e alinea

TURIJN (ANP/AFP) - Voetballer Paul Pogba wordt voor vier jaar geschorst. De 30-jarige Franse middenvelder van Juventus krijgt die straf voor het overtreden van de dopingregels, heeft de Italiaanse club aan persbureau AFP laten weten. De straf is precies zo hoog als het Italiaanse antidopingbureau begin december eiste.

Pogba is al sinds september voorlopig geschorst nadat hij positief had getest op testosteron, een verboden spierversterkend middel. Dat gebeurde bij een dopingcontrole na afloop van het duel met Udinese, in augustus in het openingsweekeinde van de competitie in de Serie A. In oktober werd die uitslag bevestigd bij de contra-expertise. Pogba was in het door 'Juve' met 3-0 gewonnen duel wisselspeler en kwam niet in het veld.

Juventus zegt dat het "kennis neemt" van de beslissing van het Italiaans antidopingtribunaal, die volgde op de vorderingen van de aanklager tegen de 30-jarige middenvelder, in overeenstemming met de wereldantidopingcode.

Met de lange schorsing dreigt voor de 91-voudig international van Frankrijk het einde van zijn loopbaan. Pogba keerde in 2022 terug bij Juventus, de club die hij in 2016 had verruild voor Manchester United. Met die transfer was toen 110 miljoen euro gemoeid, waarmee hij een tijdje als duurste voetballer ter wereld gold. Tot Neymar een jaar later door Paris Saint-Germain werd overgenomen van FC Barcelona.

Door blessures kwam Pogba, die in 2018 met Frankrijk de wereldtitel won, in Turijn de afgelopen anderhalf jaar amper aan spelen toe. Vorig seizoen noteerde hij zes optredens in de Serie A. Dit seizoen kwam hij, nog voor de positieve test bekend was, tot twee invalbeurten.

Volgens Pogba is de positieve test te wijten aan een voedingssupplement dat hem door een dokter in de Verenigde Staten werd voorgeschreven.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2024