UCI schorst Bruyneel en Barredo (2)

29 oktober 2010

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

AIGLE (ANP) - Wielrenner Carlos Barredo mag de eerste twee maanden van 2011 niet voor zijn nieuwe ploeg Rabobank uitkomen. De Spanjaard is vrijdag door de internationale wielrenunie UCI voor die periode geschorst. Ook Radioshack-ploegleider Johan Bruyneel kreeg een schorsing.

Barredo werd gestraft voor een vechtpartij met collega Rui Costa tijdens de Ronde van Frankrijk van afgelopen zomer. Hij zou met zijn actie het imago en de reputatie van de wielrenunie schade hebben toegebracht. Barredo kan vanaf 1 maart zijn debuut maken voor Rabo. Costa werd door de UCI niet gestraft. De Portugees is bovendien al voorlopig geschorst, omdat hij op doping is betrapt.

Daarnaast werd Johan Bruyneel, ploegleider van Team Radioshack waar Lance Armstrong voor rijdt, geschorst van 1 februari tot en met 31 maart 2011. Op de slotdag van de Tour verscheen het team in afwijkende kleding aan de start, iets dat tegen de regels van de UCI is.

Toen Radioshack werd gedwongen andere kleding aan te trekken, beledigde Bruyneel een official. Hij kreeg daarnaast een boete van 10.000 francs, zo'n 7300 euro. Ook de andere ploegleiders en de renners kregen een geldboete van respectievelijk 5000 francs (3650 euro) en 2500 francs (1825 euro).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010