UCI vraagt om straf voor Contador (2)

8 november 2010

CONTADOR

N i e u w bericht, meer informatie

PARIJS (ANP) - Alberto Contador moet vrezen dat de zege in de Ronde van Frankrijk van afgelopen zomer hem wordt ontnomen. De internationale wielrenunie UCI heeft naar aanleiding van een positieve dopingtest tijdens de afgelopen Tour een verzoek bij de Spaanse wielerbond neergelegd een strafproces te openen. Dat heeft de UCI maandag bevestigd.

Eind september werd bekend dat bij de 27-jarige Spanjaard bij een controle op de tweede rustdag van de Tour een minieme hoeveelheid clenbuterol was aangetroffen. Contador beweerde dat het verboden middel door het eten van vervuild vlees in zijn lichaam was gekomen. Omdat er sprake was van een geringe hoeveelheid (50 picogram), kondigde de UCI een nader onderzoek aan.

De Nederlandse wetenschapper Douwe de Boer werd door Contador in de arm genomen. Hij toonde eerder al aan dat clenbuterol door verontreinigd voedsel in het menselijk lichaam terecht kan komen. De Boer gaf zijn bevindingen en adviezen door aan de UCI, maar de wielerbond is blijkbaar tot een ander oordeel gekomen.

De kans bestaat dat Contador een dopingstraf krijgt opgelegd. In dat geval is de Luxemburger Andy Schleck de winnaar en wordt Rabo-Rus Denis Mentsjov tweede.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2010