ANP Quotes

5 februari 2011

RIJSWIJK (ANP) - Hieronder volgt een overzicht van actuele, opmerkelijke uitspraken van mensen uit de sportwereld.

,,Nee, dat is zeker niet mijn instelling. Het is haar beslissing door te gaan. Ik bewonder dat zij de energie kan opbrengen om in zo'n netelige situatie door te gaan, dat zij nooit het geloof in zichzelf heeft verloren. Dat is niet goed, dat is buitengewoon. Ik ken er geen in de topsport die zo'n wil heeft.'' Schaatscoach Joachim Franke over de Duitse Claudia Pechstein, van wie haar dopingschorsing dinsdag afloopt (de Volkskrant).

,,Als grote man bij Feyenoord werd hij soms dwarsgezeten door talenten, waar een duidelijke kop op zat. Door die ervaring weet ook Van Hooijdonk dat jongens van die leeftijd soms rare kronkels hebben.'' Bondscoach Guus Hiddink van Turkije hecht veel waarde aan de ervaring van zijn nieuwe assistent Pierre van Hooijdonk (De Telegraaf).

,,De kans die ik nu krijg, is prachtig. Na mijn val in juli 2007 zat ik begin november weer op de fiets. Dat was mijn grootste overwinning, daar kan geen wereldtitel tegenop. Nu heb ik gekozen voor het marathonschaatsen, vol ambitie. Ik wil op het ijs mijn grenzen verleggen. Van de week zat ik hier in de kerk. Leuk dat je er bent zei iemand naast mij. Ik ben katholiek en heb veel respect voor jullie, heb ik gezegd. Maar ik geloof in mijzelf.'' Schaatser en oud-renner Kai Reus geniet van zijn nieuwe carrière (De Telegraaf).

,,Heel soms verwen ik mezelf. Ik koop nu niet opeens alles wat los en vast zit. Ik ben nog jong, wil wat materiële dromen bewaren voor later. Als je achttien bent en - ik noem maar wat - al een Ferrari hebt, dan heb je toch geen dromen meer? Als ik nu een mooie auto zie en ervoor sta zeg ik: wauw, die wil ik ook ooit nog eens hebben. Ik zou er nu al een kunnen kopen, maar dat doe ik bewust niet.'' De Franse tennisser Jo-Wilfried Tsonga wil nog wat te wensen hebben (AD Sportwereld).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011