'Ricco bekent bloedtransfusie' (2)

8 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

PAVULLO (ANP) - De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco wordt opnieuw in verband gebracht met overtreding van de dopingwet. Volgens de arts van het ziekenhuis in Pavullo, waar Ricco zondag werd opgenomen met een koortsaanval, heeft de renner van Vacansoleil-DCM verklaard een bloedtransfusie te hebben uitgevoerd. Dat meldde de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport dinsdag.

Volgens de arts zou de Italiaanse renner in shocktoestand hebben bekend dat hij zichzelf bloed had toegediend. De partner van Ricco, Vania Rossi, zou ook bij de bekentenis zijn geweest. Volgens de krant had de renner de zak bloed 25 dagen in de koelkast bewaard. Ricco werd drie jaar geleden tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op het gebruik van verboden middelen en voor twintig maanden geschorst.

Vacansoleil, dat de 27-jarige Italiaan vorig jaar aantrok, gaf een summiere verklaring over de geruchten rondom Ricco. ,,Via de Italiaanse media heeft het team kennisgenomen van geruchten rondom Riccardo Ricco. Het team heeft onvoldoende kennis van de relevante feiten om een afgewogen oordeel te vellen over deze kwestie.''

De Nederlandse wielerploeg heeft inmiddels zelf een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de berichten over Ricco. ,,Afhankelijk van de uitkomsten van het eigen onderzoek worden verdere stappen ondernomen'', aldus een woordvoerder van de wielerploeg.

Vacansoleil, dat dit jaar voor het eerst een licentie heeft voor de hoogste klasse van het professionele wielrennen, voert een zerotolerancebeleid op het gebied van doping. Renners en overige personeelsleden van Vacansoleil die de interne regels en die van de internationale federatie UCI wat betreft dopegebruik overtreden, worden op staande voet ontslagen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011