ANP Quotes

3 februari 2011

RIJSWIJK (ANP) - Hieronder volgt een overzicht van actuele, opmerkelijke uitspraken van mensen uit de sportwereld.

,,De afgelopen weken heeft het conflict me niet meer beziggehouden, ik dacht toen alleen nog aan het moment van mijn terugkeer op het veld. Maar uiteraard is het goed dat het is opgelost. Het geeft mij sowieso rust, want als speler zat ik toch nog steeds tussen de twee partijen in.'' Arjen Robben is blij dat het conflict tussen Bayern München en de KNVB naar aanleiding van zijn blessure is opgelost (AD Sportwereld).

,,Ik heb veel steun gehad aan mijn familie. Mijn vader heeft vaak gezegd: blijf alles geven, jouw kans komt nog wel. Hij zat dit seizoen als trainer en vader natuurlijk ook in een lastige positie. Voor mij is het heel fijn dat hij ook op het veld staat. Niet iedere zoon bevindt zich in de gelukkige omstandigheid om zijn vader bijna elke dag zo dichtbij te hebben.'' Ajacied Daley Blind over zijn bijzondere situatie bij Ajax (AD Sportwereld).

,,Het was mooi om te zien dat alle rijders ieder uurtje buiten hun training gebruikten om mee te helpen met de bouw. Vooral naar het einde toe werd steeds meer geholpen met de finetuning. De gretigheid straalde ervan af.'' Jochem Schellens, hoofd van het topsportcentrum op Papendal, over de bouw van de olympische BMX-baan (de Volkskrant).

,,Door de manier waarop het debat wordt gevoerd, en waarin vaak schandalige argumenten worden gebruikt, is een stemming ontstaan waarin wij als dopingautoriteit steeds vaker als tegenstander van de sporters worden gezien. Wij willen juist een open relatie. Wij zijn geen politiemacht, maar willen samen met de sporters optrekken in de strijd tegen doping. Bovendien kosten al de rechtszaken enorm veel geld waarvan we uiteindelijk niets terugzien.'' Directeur Herman Ram van de Dopingautoriteit over de toename van rechtszaken (Trouw).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011