Pechstein: ik heb antwoord op het ijs gegeven

18 februari 2011

WERELDBEKER SCHAATSEN

SALT LAKE CITY (ANP) - Met een stralend gezicht verliet Claudia Pechstein vrijdag het middenterrein van de Olympic Oval van Salt Lake City. De 38-jarige schaatsster noteerde - nadat ze vanwege een dopingschorsing twee jaar geen internationale wedstrijd had gereden - een verbluffende tijd bij haar rentree. Ze kwam in de B-groep 5000 meter tot een tijd van 6.51,62 en stelde daarmee direct een WK-ticket veilig. ,,Ik heb hier het antwoord op het ijs gegeven'', sprak ze over de affaire.

Pechstein houdt nog steeds vol dat zij nimmer stimulerende middelen heeft genomen en is verwikkeld in een langdurige strijd met de internationale schaatsunie. ,,Natuurlijk heb ik nog woede in mijn buik. En die zal pas verdwijnen zodra ik volledig gerehabiliteerd ben'', sprak ze.

Ook voor de Nederlanders die zich over het algemeen kritisch uitlieten over de affaire-Pechstein, had de vijfvoudig olympisch kampioene nog een woordje klaar. ,,Bij een aantal Hollanders zal van verbazing de mond openvallen, als ze van deze tijd horen. En die mond zal voorlopig niet dichtgaan'', sprak ze lachend.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011