Ricco heeft ziekenhuis verlaten (2)

18 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MODENA (ANP) - De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco is vrijdag uit het ziekenhuis in Baggiovara ontslagen. Er is geen gevaar meer voor zijn gezondheid, lieten de artsen weten.

Ricco verbleef daar bijna twee weken nadat hij tijdens een training niet goed was geworden. De Italiaan werd met hoge koorts en nierproblemen opgenomen. In het ziekenhuis zou hij in een shocktoestand tegen artsen hebben toegegeven zichzelf bloed te hebben toegediend. Dat is in strijd met de dopingregels.

Ricco kreeg vorig jaar bij de Nederlandse wielerploeg Vacansoleil-DCM een nieuwe kans, nadat hij eerder in de Tour de France van 2008 op het gebruik van een verboden middel was betrapt. Vacansoleil zette de 27-jarige Italiaan, na eigen onderzoek, inmiddels op non-actief. Volgens manager Daan Luijkx van Vacansoleil waren de resultaten van dat onderzoek van dien aard dat een onmiddellijke schorsing was gerechtvaardigd.

Ricco lag de afgelopen dagen op de afdeling cardiologie. Hij zou volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport infecties aan hart en longen hebben opgelopen. Volgens de krant heeft de renner geen verdere medische zorg in een ziekenhuis nodig. Ricco heeft de opdracht gekregen de komende periode rust te nemen. Justitie in Italië liet eerder weten de renner te zullen ondervragen naar aanleiding van de affaire.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011