ANP Quotes

25 februari 2011

RIJSWIJK (ANP) - Hieronder volgt een overzicht van actuele, opmerkelijke uitspraken van mensen uit de sportwereld.

,,Ik beschouw dopingcontroles als intelligentietests. Alleen domme renners laten zich betrappen. Dat Armstrong nooit is betrapt, zegt niet per definitie iets over zijn onschuld. Daarmee heb ik eigenlijk al te veel gezegd.'' Dopingdeskundige Douwe de Boer over over de Amerikaanse oud-renner Lance Armstrong (GPD).

,,Dat niet, maar ik geeft toe dat het mijn ego streelt dat ik mijn steentje hebben kunnen bijdragen aan de vrijspraak. Tegelijkertijd is het allemaal relatief. Als later zou blijken dat Contador toch doping heeft gebruikt, straalt dat ook op mij af.'' Nogmaals De Boer op de vraag of hij een fles champagne heeft ontkurkt op de vrijspraak van de Spaanse renner Alberto Contador (GPD).

,,Waarom? Omdat ik in de herfst, wat, in de winter van mijn loopbaan ben? Onzin. Ik wil nog best graag trainer zijn. Als je gezond bent en je hebt de goede drive, dan kan dat toch. Het is als een virus. Het is niet dat ik wil laten zien wat ik kan. Ik ben verslaafd aan het ritme en de adrenaline. Niks is mooier dan de bus in te stappen als je gewonnen hebt.'' Aad de Mos op de vraag of zijn trainersloopbaan wel eens voorbij zou kunnen zijn (AD Sportwereld).

,,Velen zeggen: ga rentenieren, reizen, golfen. Aan mij niet besteed. Alleen: ik spreek altijd vrijuit, ik heb geen dubbele agenda. In mijn analyses voor tv spaar ik niemand. In Nederland en België staan ze daarom niet te popelen om mij in dienst te nemen''. Nogmaals De Mos (AD Sportwereld).

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011