Duitse bond: uitzonderingspositie Pechstein (2)

24 februari 2011

N i e u w bericht, meer informatie

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse schaatsbond heeft bij de internationale federatie ISU gevraagd Claudia Pechstein een uitzonderingspositie te geven wegens afwijkende bloedwaarden. Op die manier willen de Duitsers voorkomen dat de 39-jarige rijdster nogmaals geschorst wordt vanwege haar bloedwaarden. Pechstein maakte deze maand haar rentree na een dopingschorsing van twee jaar.

,,Ik ga ervan uit dat de ISU ons een tussenoordeel zal geven'', sprak de voorzitter van de Duitse bond, Gerd Heinze. ,,Ik kan herhalen dat de mondiale bond dit seizoen geen overhaaste beslissingen zal nemen.''

Pechstein werd voor twee jaar geschorst vanwege opvallende bloedwaarden. De vijfvoudig olympisch kampioene houdt vol dat die zijn veroorzaakt door een erfelijke afwijking en vreest daarom dat ze binnenkort met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd. Een uitzonderingspositie moet dat voorkomen.

De Duitse schaatsster staat volgende week in Heerenveen aan de start van de World Cup-finale op zowel de 1500 als 3000 meter. Bij de WK afstanden (10-13 maart in Inzell) is ze al verzekerd van deelname op de 1500 en 5000 meter.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011