Rabobank met louter Nederlanders in Giro (2)

21 april 2011

RONDE VAN ITALIE

N i e u w bericht, meer informatie

MILAAN (ANP) - De Rabobankploeg doet met een volledig Nederlands team mee aan de Ronde van Italië. Dat bleek donderdag uit de door de organisatie van de Giro verspreide deelnemerslijst. Sprinter Theo Bos geldt als kopman in de door Nico Verhoeven en Jan Boven geleide ploeg. De Giro begint op 7 mei met een ploegentijdrit in Turijn en finisht drie weken later in Milaan. Op de laatste dag, 29 mei, staat een individuele tijdrit over 32,8 kilometer op het programma.

Bos krijgt in de Italiaanse etappekoers steun van Rick Flens, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Tom Jelte Slagter, Bram Tankink, Jos van Emden, Dennis van Winden en Pieter Weening. Slagter en Van Winden debuteren in een grote ronde, terwijl het voor Tankink en Leezer hun eerste Giro wordt.

Bij Vacansoleil-DCM, de tweede Nederlandse ploeg in de Giro, staat slechts één Nederlander opgesteld. Johnny Hoogerland heeft gezelschap van de Italianen Matteo Carrara, Alberto Ongarato en Mirko Selvaggi, de Sloveen Borut Bozic, Maksim Belkov uit Rusland, de Pool Michal Golas, Sergei Lagoetin uit Oezbekistan en de Belg Frederik Veuchelen.

In totaal doen dertien Nederlanders mee aan de Giro. Tom Stamsnijder heeft een plek gekregen in de equipe van Team Leopard-Trek, Marc de Maar en Addy Engels rijden voor Quick-Step. De winnaar van vorig jaar, de Italiaan Ivan Basso, doet niet mee. Basso richt zich volledig op de Ronde van Frankrijk.

De Spanjaard Alberto Contador doet wel mee. Voor de drievoudig winnaar van de Tour is de Giro zijn eerste grote doel van het seizoen. Contador, die voor Saxo Bank-Sungard rijdt, won de Italiaanse etappekoers in 2008. De Italiaan Danilo di Luca, de winnaar van 2007, staat ook op de deelnemerslijst. Di Luca ontbrak vorig jaar vanwege een dopingschorsing.

Andere favorieten voor de eindzege zijn onder anderen Stefano Garzelli (Ita), Denis Mentsjov (Rus), Carlos Sastre (Spa) en Vincenzo Nibali (Ita). Bos krijgt in de sprints geduchte concurrentie van Mark Cavendish (GBr), Tyler Farrar (VSt) en Alessandro Petacchi (Ita). De Italiaanse kampioen Giovanni Visconti heeft rugnummer 150 gekregen, als eerbetoon aan het 150-jarig bestaan van het Zuid-Europese land.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011