Wielrenner Mollema raakt leiderstrui kwijt (2)

16 april 2011

N i e u w bericht, meer informatie

MADRID (ANP/AFP) - Bauke Mollema is niet langer de leider in Castilla y Leon. De Spanjaard Xavier Tondo nam na de tijdrit van zaterdag de koppositie van de Nederlandse wielrenner van Rabobank over.

De zege ging naar Alberto Contador. De drievoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk legde de 11,2 kilometer in Zamora één seconde sneller af dan de Australiër Richie Porte. Tondo eindigde op drie seconden achterstand van Contador als derde. Mollema werd vierde op vijftien tellen van de etappewinnaar.

Contador is nog altijd verwikkeld in een strijd met de internationale wielrenunie UCI en wereldantidopingbureau WADA, die allebei in beroep zijn gegaan tegen zijn vrijspraak door de Spaanse wielerbond. Contador reageerde vorig jaar positief bij de Ronde van Frankrijk. Bij de renner werden sporen van clenbuterol aangetroffen.

In het klassement moet Mollema zondag tijdens de vijfde en laatste etappe negen seconden zien goed te maken op Tondo. Igor Anton, ook een Spanjaard, staat op de derde plaats op 0.17 van Tondo.

,,Bauke heeft een geweldige tijdrit gereden'', zei ploegleider Jan Boven op de website van de Raboploeg. ,,Hij heeft nergens iets laten liggen. Tondo was gewoon rapper. Een tijdrit is altijd eerlijk."

Boven: ,,Onze ronde is al volledig geslaagd. We missen alleen nog een ritzege. Een mooie doelstelling voor de slotetappe van zondag. Misschien kunnen we onze sprinters nog in stelling brengen. Het zou een heel mooi slot betekenen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011