Contador: het is nog niet gedaan

16 mei 2011

RONDE VAN ITALIE

TERMOLI (ANP) - Zijn eerste contact met de bergen heeft hem overtuigd dat het met de vorm wel goed zit. ,,Maar de mooiste en zwaarste bergritten komen nog'', zei wielrenner Alberto Contador maandag op de rustdag in de Ronde van Italië.

De Spaanse wielrenner nam zondag de roze leiderstrui over van de Nederlander Pieter Weening door de rit op de vulkaan Etna te winnen. Na een vermoeiende verplaatsing van Sicilië naar Termoli konden de renners maandag bijkomen van een turbulente eerste week, die werd overschaduwd door de dood van de Belg Wouter Weylandt. ,,Het is echter nog niet gedaan. Er komen nog hele zware ritten aan. Vooral in de Dolomieten.''

Contador maakte indruk in het weekeinde. De Spanjaard, die nog steeds niet weet of hij aan de komende Tour de France kan deelnemen, eindigde zaterdag als tweede en won zondag. ,,We hadden afgesproken dat ik tussen de laatste acht en vijf kilometer zou aanvallen. Dat heb ik gedaan. Op de Etna is de Giro pas begonnen'', zei hij zondag na de eerste zware bergrit.

,,Het was een belangrijke rit voor het algemeen klassement en dan is het mooi dat het zo loopt. Ik voel me echter nog niet de baas van de Giro. Helemaal niet zelfs. Het is ook onbelangrijk. Iedereen let op mij, mijn concurrenten zullen zich niet anders gaan opstellen'', keek Contador vooruit naar de komende weken.

Voorlopig heeft de vorig jaar in de Tour op clenbuterol betrapte Spanjaard een aardig gat met de concurrentie geslagen. De verrassende Wit-Rus Kanstantin Sivtsov staat tweede, al op 59 seconden. Concurrenten als de Rus Denis Mentsjov en de Spanjaard Joaquin Rodriguez staan al op ruim 3 minuten. ,,We zijn net begonnen, maar het is altijd lekker afstand te nemen van de concurrentie. We hebben een eerste stap gezet.'' Dinsdag staat de tiende etappe op het programma, van Termoli naar Teramo.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011