Pechstein wil als wielrenster naar Londen (2)

28 juni 2011

N i e u w bericht, meer informatie

BERLIJN (ANP/DPA) - Schaatsster Claudia Pechstein wil naar de Olympische Spelen van Londen in 2012 als baanwielrenster. Dat heeft de Duitse vijfvoudig olympisch kampioene dinsdag onthuld in Sport Bild.

Ze is van 6 tot 10 juli al te bewonderen op de wielerpiste van Berlijn bij de Duitse kampioenschappen. Pechstein rijdt daar de individuele achtervolging en wil ook starten op de sprint of de 500 meter tijdrit. ,,Ik vertrouw erop dat ik dat kan, want ik heb als schaatsster veel op de fiets getraind.''

De 39-jarige Pechstein maakte afgelopen winter haar rentree na een lange dopingschorsing. Ze wil in principe ook doorgaan als schaatsster tot en met de Winterspelen van 2014 in Sotsji.

De schaatsster is strikt genomen volgens de regels van het Internationaal Olympisch Comité niet gerechtigd om te starten op de Olympische Spelen. De zogeheten 'Osaka Regel' sluit olympische deelname uit van sporters die langer dan zes maanden zijn geschorst wegens doping.

,,Die regel is niet van toepassing op mijn geval'', beweert Pechstein. ,,Ik ben nooit betrapt op dopegebruik. Mijn schorsing was een juridische dwaling. Ik wil de kans om mee te doen aan de Spelen, de kans die mij is ontstolen in 2010.'' Pechstein miste door haar schorsing de Winterspelen van Vancouver.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011