'Vansevenant verdacht van kopen doping' (3)

29 juni 2011

N i e u w bericht, meer informatie in 4e alinea

BRUSSEL (ANP/Belga) - Wim Vansevenant wordt ervan verdacht voor duizenden euro's aan doping te hebben gekocht in Australië. Dopingspecialisten van het gerecht voeren een onderzoek uit naar de 39-jarige oud-wielrenner uit België. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard woensdag.

De douane op de luchthaven in Zaventem ontdekte volgens de kranten twee weken geleden een verdacht pakketje, bestemd voor Vansevenant. Onderzoek wees uit dat het pakje dopingproducten bevatte. Het zou gaan om een gloednieuw geneesmiddel voor dieren. Het product zou zowel de spiermassa doen toenemen als het uithoudingsvermogen verbeteren.

Wat Vansevenant, die in 2008 stopte met wielrennen, met de producten van plan was of wie zijn afnemers waren, is nog niet duidelijk. Een verband tussen de ontdekking van de doping en de start van de Ronde van Frankrijk komende zaterdag, waarin Vansevenant een week bestuurder zou zijn van een vipbusje van de Belgische wielerploeg Omega Pharma-Lotto, is nog niet aangetoond.

Algemeen manager Geert Coeman liet woensdag weten dat Vansevenant in ieder geval geen vips zal begeleiden voor zijn ploeg. ,,Onze ploeg heeft een bijzonder goed imago. Dat willen wij zeker blijven behouden. Ik hoop voor Wim Vansevenant dat dit een storm in een glas water is, zo niet, dan zit hij met een probleem'', aldus Coeman.

Sportief manager Marc Sergeant reageerde verrast. ,,Iedereen is verbaasd'', zei hij tegen het radioprogramma 'De Ochtend'. ,,Ik heb geen idee waar dit vandaan komt. Sinds zijn afscheid drie jaar geleden reed hij af en toe vips voor ons rond. Veel contact met onze renners had hij niet. Hij vertelde me zelf dat hij nog amper jongens van de ploeg kent.''

Sergeant is er ,,zo goed als zeker van'' dat de producten niet voor zijn wielerploeg bestemd waren. Vansevenant nam na zijn wielerloopbaan het boerenbedrijf van zijn vader over.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011