Pechstein had ook in Inzell abnormale waarden (2)

29 juni 2011

WK AFSTANDEN

N i e u w bericht, meer informatie

BERLIJN (ANP/DPA) - Bij Claudia Pechstein zijn tijdens de wereldkampioenschappen afstanden in de Duitse plaats Inzell (afgelopen maart) wederom verhoogde bloedwaarden gemeten. Dat maakte de Duitse schaatsster woensdag zelf bekend in het Duitse blad Bild. Voor donderdag heeft ze een persconferentie belegd.

Pechstein werd voor twee jaar geschorst vanwege opvallende bloedwaarden. De vijfvoudig olympisch kampioene houdt vol dat die zijn veroorzaakt door een erfelijke afwijking en zegt daarom niet verrast te zijn door de resultaten die tijdens een controle - op haar eigen verzoek gedaan - aan het licht kwamen. Volgens Pechstein waren de waarden ditmaal zelfs hoger dan tijdens de WK allround in 2009, toen de rijdster uiteindelijk geschorst werd.

Pechstein heeft ook een dopingtest door de ISU laten doen, maar zegt nog steeds op een resultaat daarvan te wachten. De 39-jarige rijdster verwacht dat deze waarden ervoor zorgen dat haar verhaal - dat een erfelijke afwijking de boosdoener is - nu door iedereen wordt geloofd.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011