Mexico schorst acht voetballers (2)

28 juni 2011

COPA AMERICA

N i e uw bericht, meer informatie

MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse voetbalbond heeft dinsdag acht internationals een schorsing van zes maanden opgelegd. De spelers zouden zich onlangs hebben misdragen in een hotel in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Ze mogen niet meedoen aan het toernooi om de Copa America, dat vrijdag in Argentinië begint, en hebben bovendien ieder een boete van zo'n 3000 euro gekregen.

Het gaat om de spelers Israel Jimenez, Nestor Vidrio, David Cabrera, Jorge Hernandez, Jonathan dos Santos, Marco Fabian, Javier Cortes en Nestor Calderon. Zij zouden volgens Mexicaanse media afgelopen zaterdag prostituees hebben uitgenodigd op hun hotelkamers in Quito.

Deze jongelingen behoorden niet tot de Mexicaanse selectie die afgelopen week in de Verenigde Staten het toernooi om de Gold Cup won. Bondscoach José de la Torre heeft voor de Copa America een selectie met veelal jonge spelers samengesteld. De la Torre riep dinsdag acht nieuwe spelers op die zich zo snel mogelijk in Argentinië moeten melden. Mexico speelt zijn eerste groepswedstrijd op 4 juli tegen Chili.

Mexico werd onlangs al opgeschrikt door een dopingaffaire waarbij vijf internationals zijn betrokken, onder wie PSV'er Francisco Rodriguez. Zij testten voor aanvang van de Gold Cup positief op de verboden stof clenbuterol, vermoedelijk door het eten van 'besmet' vlees. Deze vijf spelers zijn voorlopig nog geschorst in afwachting van nadere onderzoeksresultaten.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011