Weer dopingvondst in België (2)

30 juni 2011

N i e u w bericht, meer informatie

BRUSSEL (ANP/Belga) - In België is een dag na de vondst van stimulerende middelen bij oud-profrenner Wim Vansevenant opnieuw een dopingverhaal naar buiten gekomen. Een gelegenheidsverzorger bij het BMC-wielerteam van Cadel Evans zit sinds maandag in de cel. De 32-jarige man uit Zonnebeke heeft bekend dat hij een grote dosis epo België probeerde binnen te smokkelen. Dat meldde donderdag het parket in Ieper.

De Belgische justitie viel begin deze week binnen in het huis van de man, die zelf aan wielrennen doet en af en toe aan de slag is als verzorger bij de Zwitsers/Amerikaanse ploeg BMC. Dat team mikt in de komende Ronde van Frankrijk op een podiumplaats met de Australiër Evans. De verzorger zou niet meegaan met de ploeg naar de Tour.

Aanleiding voor de huiszoeking was de ontdekking van een pakket met 195 ampullen met vloeibare epo, in oktober 2009 op de luchthaven van Bierset (Luik). De epo was afkomstig uit Nederland en bleek bestemd voor de verzorger.

De man heeft tegenover de onderzoeksrechter bekend de epo te hebben aangekocht voor persoonlijk gebruik. Het verboden goedje was naar eigen zeggen een middel om z'n eigen wielerloopbaan uit het slop te halen.

De aangehouden Zonnebekenaar wordt officieel verdacht van de aankoop van hormonale producten. Hij riskeert een celstraf van één maand tot vijf jaar en een geldboete van 16.500 tot 550.000 euro.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011