Contador uitgefloten bij presentatie (2)

30 juni 2011

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

LES HERBIERS (ANP) - De locatie paste er precies bij, de Romeinse Arena in het themapark Puy du Fou. De nagebouwde arena waar heel vroeger de gladiatoren hun duels uitvochten, was donderdag het decor voor de presentatie van de 22 deelnemende ploegen aan de Tour de France. ,,Ik word direct voor de leeuwen gegooid'', zo liet tourdebutant Wout Poels van Vacansoleil zijn humor de vrije loop.

Poels vond het spektakel heel mooi. ,,Zeker op een dag waar wielrenners eigenlijk weinig mee hebben'', aldus de Nederlander. ,,Ik kijk wel eens naar gladiatoren op tv, nu maak ik zelf deel uit van zo'n film. Heel apart'', vond Poels. ,,Van mij mag het echter allemaal wel beginnen.''

Voor Alberto Contador ook. De Spaanse winnaar van vorig jaar kreeg bij zijn binnenkomst een groot fluitconcert te verwerken. Ook toen hij op het podium stond, liet het merendeel van de 7000 toeschouwers blijken weinig met de Spanjaard op te hebben. Contador kon geen goed doen, maar bleef beleefd de vragen beantwoorden. Na afloop weigerde hij tegenover journalisten echter een reactie te geven op het gefluit van de aanwezigen.

De Spanjaard, de grote favoriet voor de eindzege, is nog steeds verwikkeld in een dopingzaak. Tijdens de Tour van 2010 werd het verboden middel clenbuterol bij hem gevonden. De Spaanse wielerbond sprak hem vrij, maar de internationale wielrenunie UCI laat het er niet bij zitten. De zaak dient na de Tour de France bij het internationaal sporttribunaal in Lausanne.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011