Merritt op jacht naar titel

30 augustus 2011

WK ATLETIEK

DAEGU (ANP) - LaShawn Merritt is dinsdag favoriet voor de wereldtitel op de 400 meter. De Amerikaan was in 2009 in Berlijn ook de beste, maar raakte daarna in een dopingzaak verwikkeld. Merritt kreeg een schorsing opgelegd van 21 maanden. Precies op tijd keerde de wereldkampioen weer terug, zodat hij in Daegu de kans heeft zijn titel te prolongeren.

Remona Fransen hoopt zich op de tweede en laatste dag van de zevenkamp te verbeteren. De enige Nederlandse die dinsdag in Zuid-Korea in actie komt bezet na vier onderdelen de 14e plaats. De Britse Jessica Ennis is de favoriete.

De mannen werken ook de finales van de 800 meter en het discuswerpen af. Op de 800 meter bleef Bram Som in de halve finale steken. Bij het discuswerpen ontbreken Rutger Smith en Erik Cadée in de finale na een slechte kwalificatie. Jelena Isinbajeva is weer terug bij het polsstokhoogspringen en de Russin wil revanche nemen voor het verlies van haar titel in Berlijn (2009). De vrouwen strijden ook om de medailles op de 3000 meter steeple.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011