Bolt zwaar teleurgesteld (2)

29 augustus 2011

WK ATLETIEK

N i e u w bericht, meer informatie

WK ATLETIEK

DAEGU (ANP) - Hij nam even de tijd voor een reactie. Maandag kwam Usain Bolt met een verklaring naar aanleiding van zijn diskwalificatie zondag bij de WK-finale op de 100 meter in Daegu. De snelste man ter wereld was aangeslagen. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik moet echter vooruitkijken; terugkijken heeft helemaal geen zin'', stelde de Jamaicaanse wereldrecordhouder.

Bolt kwam naar Daegu om opnieuw drie titels te halen, net als bij de Spelen in Peking (2008) en de WK in Berlijn (2009). Over de huidige regel dat elke valse start uitsluiting betekent, liet hij zich niet uit.

Bolt zag zijn wereldtitel vervolgens naar zijn jonge landgenoot Yohan Blake gaan. ,,Ik wil hem eerst feliciteren en ook de andere medaillewinnaars'', stond er in de verklaring. ,,Ik heb tot vrijdag de tijd om me op de 200 meter voor te bereiden. Ik wil op die afstand goed lopen.''

Bolt had zijn derde grote titel op de 100 meter voor het grijpen. Zijn belangrijkste rivalen ontbraken door blessures dan wel als gevolg van dopingperikelen. ,,Ik voelde me heel goed in de series en de halve finale. Ik was er klaar voor om heel hard te lopen in de finale. Ik ben gewoon goed in vorm'', keek de Jamaicaan terug op het drama.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011