Kenteris en Thanou alsnog vrijgesproken (2)

6 september 2011

OLYMPISCHE SPELEN

N i e u w bericht, meer informatie

ATHENE (ANP/AFP) - Een rechtbank in Athene heeft Costas Kenteris en Katerina Thanou dinsdag alsnog vrijgesproken. Beide Griekse atleten waren in mei veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 31 maanden wegens meineed.

Kenteris en Thanou zouden kort voor de Olympische Spelen in hun land in 2004 een motorongeluk hebben verzonnen om zo een dopingtest te ontlopen. Het schandaal leidde tot uitsluiting van beide inmiddels gestopte sporters, die medaillekandidaat waren. Een hof van beroep oordeelde dinsdag dat er sprake is van gebrek aan bewijs.

De rechters schroefden daarnaast de straf van hun coach Christos Tzekos terug van 33 maanden naar 1 jaar voorwaardelijk wegens het importeren en verhandelen van verboden stimulerende middelen.

Thanou was in 2000 bij de Spelen van Sydney nog goed voor zilver op de 100 meter, Kenteris pakte daar zelfs het goud op de 200 meter. Beide atleten waren er ook van beschuldigd dat ze de medische staf ertoe hebben aangezet valse verklaringen over hun ongeluk af te leggen.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011