Oud-renner: epo verkocht aan man Longo (3)

13 september 2011

N i e u w bericht, meer informatie vanaf vierde alinea

PARIJS (ANP) - De voormalige Amerikaanse wielrenner Joe Papp heeft in 2007 epo verkocht aan de echtgenoot en coach van de Franse wielerlegende Jeannie Longo. Papp zegt dat dinsdag in de Franse krant L'Equipe. Volgens Papp heeft hij Patrice Ciprelli voor 500 euro van verboden middelen voorzien.

Papp werd in 2007 aangeklaagd voor de handel in doping. Hij heeft aan de krant e-mails en andere documenten van Ciprelli overhandigd. Daaruit zou blijken dat de man van Longo de epo bestelde en aan hem betaalde.

De 52-jarige Longo kwam vorige week in opspraak, omdat ze fouten zou hebben gemaakt bij het invullen van haar 'whereabouts'. Ondanks haar leeftijd is ze nog steeds actief in het peloton. Maar door de problemen met haar 'whereabouts' dreigt ze volgende week de wereldtitelstrijd in Kopenhagen te moeten missen.

Ze zou de afgelopen anderhalf jaar drie keer zijn gewaarschuwd, omdat ze niet op de plaats was die ze had opgegeven. Voor Longo dreigt nu een schorsing van tussen 3 maanden en 2 jaar. Haar man is voorlopig geschorst. ,,Als gevolg van de beweringen dat Ciprelli epo heeft aangeschaft, heeft de wielerbond een disciplinaire procedure in gang gezet'', liet de Franse wielerbond FFC dinsdag weten.

Ciprelli ontkent. ,,Hij zegt dat de documenten vervalst zijn en denkt aan gerechtelijke stappen wegens smaad'', meldde zijn advocaat Bruno Ravaz. Hij zei dat Longo ,,verrast'' is over de beschuldigingen tegen haar echtgenoot, maar geen commentaar wenst te geven.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011