Van Gelder: wachten op uitspraak CAS (3)

14 september 2011

WK TURNEN

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

ARNHEM (ANP) - Voor turner Yuri van Gelder is 30 september een belangrijke dag. Dan spreekt sporttribunaal CAS zich uit over de IOC-regel die sporters na een dopingschorsing van de eerstkomende Olympische Spelen houdt. De zaak is aangespannen door de Amerikaanse atleet LaShawn Merritt.

,,Het IOC heeft in ieder geval verklaard dat ze de uitspraak van het CAS zal respecteren'', wist Van Gelder woensdag op Papendal waar een voorlopige WK-ploeg werd gepresenteerd. De ringenspecialist kan zich op de WK in Tokio plaatsen voor de Spelen, maar is afhankelijk van het CAS.

Merritt, die net als Van Gelder geschorst was wegens doping, stelt dat hij zijn straf heeft uitgezeten en dat het IOC nu in feite een extra schorsing uitspreekt.

Van Gelder is officieel nog niet aangewezen voor de WK, maar gaat ervan uit dat hij in Tokio op ringen, vloer en sprong zal uitkomen. Toestelspecialisten die een medaille winnen, plaatsen zich voor de Spelen, mits ze ook op twee andere toestellen redelijk presteren. ,,Voor de coördinatie is het goed, ik kan een bijdrage leveren aan het teamresultaat en ik houd kans op de Spelen'', verklaarde hij zijn uitgebreide programma. ,,In 2007 bij de WK in Stuttgart miste ik de Spelen omdat ik naast het goud greep. Nu zijn de eisen verruimd en zou het wel heel zuur zijn, als ik wel een medaille haal en weer niet zou mogen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2011