Valverde wint vijfde rit Tour Down Under (3)

21 januari 2012

UC3 WORLD TOUR

N i e u w bericht, meer informatie vanaf 4e alinea

OLD WILLUNGA HILL (ANP) - Wielrenner Alejandro Valverde heeft zaterdag de vijfde rit van de Tour Down Under op zijn naam gebracht. De Spanjaard, die dit seizoen zijn rentree maakt na een schorsing vanwege doping, bleef na een rit over 151,5 km met start in McLaren Vale en aankomst bovenop Willunga Hill de Australiër Simon Gerrans voor. De Portugees Tiago Machado finishte als derde.

Met zijn tweede plaats nam Gerrans de leiderstrui over van de Zwitser Martin Kohler. Valverde staat tweede in de tussenstand met dezelfde tijd als Gerrans. De Tour Down Under wordt zondag afgesloten met een criterium over 90 kilometer in de straten van Adelaide.

Valverde was dolgelukkig dat hij in Australië weer op het podium stond. ,,Ik kan het nauwelijks geloven. Dit is een zeer emotioneel moment voor mij. Ik wil deze overwinning opdragen aan alle mensen die er voor mij zijn geweest in de tijd dat ik niet kon fietsen. Dit is de perfecte rentree voor mij en ik wil ook zeker mijn team bedanken. Dankzij mijn ploeggenoten heb ik gewonnen'', aldus de coureur van Movistar.

De Raboploeg had ook grote plannen voor de koninginnenrit, maar werd verrast door Movistar. ,,We hadden vandaag echt verwachtingen van Luis Leon Sanchez. Hij maakte deze week een zeer goede indruk en ook onderweg in de etappe was Luis Leon beresterk", keek ploegleider Frans Maassen terug.

Maar in de finale raakte Sanchez achterop, toen Movistar ineens de eerste groep op de kant trok. De Rabo-kopman belandde samen met Wilco Kelderman in de tweede helft van de groep. De ploegmaats van Alejandro Valverde voerden het tempo op en Valverde reed samen Gerrans weg, waarna de Spanjaard naar de zege sprintte.

,,Het klassement is nu naar de vaantjes", bekende Maassen. ,,Heel teleurstellend, want we hadden absoluut het idee, dat we deze ronde konden winnen. Nog niet eens zozeer via Michael Matthews, maar wel met Luis Leon. Hij was deze week bij vlagen indrukwekkend en dat zagen de ploegmaats ook.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012