BMC weet niets van dopingstraf Hincapie (2)

5 juli 2012

RONDE VAN FRANKRIJK

N i e u w bericht, meer informatie

ROUEN (ANP) - Bij de wielerploeg BMC is donderdag met verbazing gereageerd op een mogelijk aanstaande schorsing van de Amerikaanse wielrenner George Hincapie. De 39-jarige renner uit New York, voormalig meesterknecht van Lance Armstrong, zou een deal hebben gesloten met antidopingbureau Usada. Volgens De Telegraaf heeft Hincapie net als vier andere oud-ploegmaats van Armstrong dopegebruik bekend en wordt hij in ruil voor belastende informatie over Armstrong pas eind september voor een half jaar geschorst.

,,We hebben geen enkele melding van welke autoriteit dan ook ontvangen'', aldus ploegleider Jim Ochowicz van BMC, de ploeg van Hincapie. ,,George rijdt hier de Tour en bereidt zich net als iedere andere dag voor op de etappe.''

De Amerikaan Levi Leipheimer, die ook wordt genoemd in de deal, weigerde voor de start van de vijfde etappe commentaar te geven.,,Ik heb niets te zeggen over dit verhaal. Pure speculatie en het doet de zaak geen goed'', was het enige wat de renner van Omega Pharma kwijt wilde.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012