Rogge: IOC financieel zeer gezond (2)

24 juli 2012

OLYMPISCHE SPELEN

LONDEN (ANP/DPA) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is financieel zeer gezond. Voorzitter Jacques Rogge heeft dat dinsdag gezegd bij het begin van de 124e algemene vergadering in Londen. ,,Het IOC is solide en zeer gezond'', aldus de Belgische preses. De reserves van het IOC bedragen 460 miljoen euro. Sinds eind 2001 zijn de reserves vervijfvoudigd.

De verkoop van de televisierechten heeft veel geld opgeleverd. De wereldwijde verkoop van de rechten van de winterspelen in 2010 in Vancouver en de Spelen in Londen bracht 3,22 miljard euro op. Voor de Spelen van 2014 en 2016 is ook al bijna 3 miljard euro neergelegd, maar in veel landen zijn de rechten nog niet vergeven.

,,Maar we moeten wel realistisch blijven en de kosten van de Spelen en de grootte van het toernooi blijven controleren'', aldus Rogge.

Rogge benadrukte dat de strijd tegen doping en het illegaal gokken voor het IOC absoluut de hoogste prioriteit heeft. ,,Het aantal dopingcontroles voor en na de Spelen zal nog verder worden verhoogd. Dat geldt ook voor de testen tijdens de Spelen en we gaan ook stalen van andere Spelen opnieuw testen.''

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012