Contador: genieten van rentree in Eneco Tour (2)

5 augustus 2012

ENECO TOUR

N i e u w bericht, meer informatie

WAALWIJK (ANP) - Voor de Spaanse wielrenner Alberto Contador wordt maandag een bijzondere dag. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk maakt in de Eneco Tour, de WorldTour-wedstrijd door Nederland en België, zijn rentree na het aflopen van zijn schorsing voor een positieve dopingtest tijdens de Tour van 2010. ,,Het wordt een belangrijke dag voor mij, ik ben blij dat ik weer mag koersen'', zei Contador zondag.

De kopman van Saxo Bank kijkt er naar uit na maandenlang trainen weer te kunnen koersen. ,,De eerste dagen zal ik het waarschijnlijk wel wat moeilijk hebben. Ik heb dan wel heel veel getraind, maar trainen is toch anders dan echt koersen. De komende dagen wil ik eigenlijk vooral genieten.'' Contador, die begin dit jaar na een lange juridische strijd zijn tourzege uit 2010 moest afstaan aan de Luxemburger Andy Schleck, bereidt zich in de Eneco Tour voor op de Ronde van Spanje die over twee weken begint.

,,Hoe mijn verdere toekomst er gaat uitzien, weet ik nog niet. Samen met Team Saxo Bank wil ik vanaf nu jaar na jaar mijn doelstellingen bepalen'', aldus de Spanjaard, die in de Eneco Tour steun krijgt van onder anderen Karsten Kroon.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012