Contador publiekstrekker in Eneco Tour

5 augustus 2012

ENECO TOUR

WAALWIJK (ANP) - Met Alberto Contador als grootste publiekstrekker gaat maandag in Waalwijk de Eneco Tour van start. De etappekoers door Nederland en België, onderdeel van de UCI WorldTour, duurt zeven dagen en eindigt zondag in de Ardennen op de Muur van Geraardsbergen. Aan de Eneco Tour doen 21 ploegen mee, elk bestaande uit acht renners. De Nederlandse ploegen Rabobank, Vacansoleil-DCM en Argos-Shimano rijden uiteraard ook mee.

Tweevoudig tourwinnaar Contador maakt in de Eneco Tour zijn rentree na een dopingschorsing. Andere grote namen die meedoen zijn de Belgen Tom Boonen en Jelle Vanendert, Alessandro Ballan en Alessandro Petacchi uit Italië, de Brit David Millar en de Amerikaanse tijdritspecialist Taylor Phinney. Rabobank hoopt met Lars Boom hoog te eindigen in het algemeen klassement en gaat voor ritzeges met de sprinters Theo Bos en Mark Renshaw. Argos gokt op de Duitse topsprinter Marcel Kittel, terwijl Vacansoleil met de Belg Thomas De Gendt een kanshebber op de eindzege in de ploeg heeft.

De eerste rit gaat maandag over ruim 200 kilometer van Waalwijk naar Middelburg, een dag later volgt een ploegentijdrit in Sittard. Zaterdag staat een individuele rit tegen de klok in het Belgische Ardooie op het programma.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012