Lance Armstrong stopt strijd tegen Usada (3)

24 augustus 2012

N i e u w bericht, meer informatie door hele bericht: Usada neemt Armstrong titels af.

LOS ANGELES (ANP/RTR) - Wielrenner Lance Armstrong geeft zijn strijd tegen het Amerikaanse antidopingbureau Usada op. Dat schrijft de zevenvoudig winnaar van de Tour de France vrijdag in een verklaring op zijn website. Usada heeft aangekondigd de titels van Armstrong af te nemen en hem te verbannen uit de wielerwereld.

,,Ik weet wie die zeven tours heeft gewonnen, mijn teamgenoten weten het en iedereen tegen wie ik gefietst heb weet het,'' schrijft Armstrong. ,,Er komt een moment in het leven van iedere man, waarop hij moet zeggen 'genoeg is genoeg'. De heksenjacht heeft zijn tol geëist van mijn familie.''

De CEO van Usada, Travis Tygert, noemt de beslissing van Armstrong ,,hartverscheurend''. ,,Het is een hartverscheurend voorbeeld hoe de cultuur in de sport, winnen ten koste van alles, de eerlijke en veilige competitie inhaalt.''

Maandag wees een federale rechter de aanklacht van Armstrong tegen Usada af. Door de rechterlijke uitspraak kan de dopingzaak die Usada tegen de zevenvoudig tourwinnaar heeft aangespannen doorgaan. Armstrong zou tijdens zijn succesvolle carrière verboden prestatiebevorderende middelen hebben gebruikt, al werd hij nooit betrapt.

De Amerikaanse wielerbond schaarde zich onlangs achter de renner. De bond vindt dat de internationale wielerfederatie UCI de zaak moet behandelen en niet het antidopingbureau.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012