Armstrong tweede in mountainbikerace (2)

25 augustus 2012

ARMSTRONG

N i e u w bericht, meer informatie

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Lance Armstrong is zaterdag als tweede geëindigd in de Power of Four, een zware mountainbikewedstrijd voor amateurs over vier bergen in het skigebied van Aspen. Na alle commotie vrijdag rond zijn beslissing om de strijd tegen de dopingaantijgingen op te geven en het besluit van het Amerikaanse antidopingbureau Usada om hem zijn zeven tourtitels af te nemen, besloot Armstrong toch 'gewoon' op de fiets te stappen.

Amstrong liet na afloop weten dat het goed met hem ging. ,,Ik ben meer rust dan ik de afgelopen tien jaar heb gehad. Niemand hoeft medelijden met mij te hebben. Het gaat geweldig.'' Hij maakte zich er meer druk om dat hij in de race werd verslagen door de 16-jarige Keegan Swirbul. ,,Nu ga ik een cheeseburger eten'', zei hij na zijn korte intermezzo met de toegestroomde Amerikaanse verslaggevers.

Hij reed de wedstrijd in het shirt van Livestrong, de foundation die hij heeft opgezet in de strijd tegen kanker. Volgens zijn woordvoerder Mark Higgins was de start in de wedstrijd niet tegen de regels van Usada, dat hem ook levenslang schorste. Armstrong wilde zondag ook starten in een marathon, maar hij ziet daar waarschijnlijk vanaf.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 2012